Každý člověk má svůj seznam destinací, které chce vidět a které by chtěl navštívit. Na mnoha takových seznamech najdeme také Japonsko, což je stále oblíbenější destinace hlavně díky zdejším pokrmům, které se pomalu, ale jistě dostávají i do České republiky. Dnes na mnoha místech v Česku sídlí japonské restaurace, do nichž můžeme zavítat a kde můžeme ochutnat opět zcela jiné pokrmy, než na jaké jsme zvyklí. Ochutnat však pravé japonské jídlo přímo v Japonsku, to má kouzlo, kterého se v tuzemských japonských restauracích nedočkáme.
Pokud se chcete vydat právě do Japonska za zdejšími pokrmy, víte, jaké pokrmy jsou pro japonskou kuchyni typické a na co se konkrétně těšit? Pokud ne, projděte si našeho průvodce japonskými pokrmy, který se vám může později hodit.
Sushi jako nejoblíbenější japonský pokrm
Jestliže jste milovníkem sushi, cesta do Japonska pro vás bude doslova nezapomenutelná. Pro japonskou kuchyni je totiž sushi typické. Jedná se většinou o syrovou rybu s rýží a řasou. Nejtypičtějším sushi je rolka z rýže a masa, která je obalená mořskou řasou a které se říká maki. Druhů sushi je mnoho, u nás je možné navštívit řadu sushi barů a sushi restaurací, kde řadu druhů sushi lze ochutnat.
Samozřejmě je nutné podotknout, že sushi se nemusí skládat jen ze syrové ryby. Ryba se může připravit na mnoho jiných způsobů, často se do sushi třeba přidává uzený losos.
Další typicky japonské pokrmy
Sushi však není jediný pokrm, který je pro japonskou gastronomii typický. Taktéž je zde možné ochutnat gyozu, což jsou plněné taštičky masem a zeleninou, jež se vaří v páře nebo se často smaží. Pro japonskou kuchyni jsou mimo jiné typické i mnohé druhy nudlí, jako jsou nudle soba (což jsou pohankové nudle podávané za studena) nebo nudle Udon (což jsou pšeničné tlusté nudle podávané jako soba nudle).