Zatímco někteří jsou milovníkem spíše vegetariánských pokrmů, najde se mezi námi stále větší množství lidí, kteří se považují za pravé a nefalšované masožravce. V případě, že se řadíte do druhé skupiny lidí, pravděpodobně je vaším nejoblíbenějším pokrmem pravý a zároveň nefalšovaný steak. Steak si samozřejmě můžete připravit i sami doma na pořádně rozpáleném grilu, ale mnozí lidé si raději zajedou do restaurace na Stodolní, která nese název Bernie’s Irish Pub a patří mezi vyhlášené restaurace v Ostravě. Právě zde zdejší kuchaři připravují opravdu výtečné steaky, po kterých se budou sbíhat sliny ještě následující dva dny.
Ne každý má však cestu do steak house v Ostravě. Mnozí navíc nemají čas na to, aby strávili minuty či hodiny v autě. Raději se proto rozhodnout připravit si steak doma. Jenže jak na to?
Základem je kvalitní maso
Ať už byste se zeptali kohokoliv, každý by vám odpověděl, že základem opravdu kvalitního steaku je maso. Bez kvalitního masa se nedočkáte dobrého steaku. Zatímco někteří se bojí pravého hovězího kousku a volí proto spíše kousek kuřecího nebo vepřového, jiní se kusu hovězího masa rozhodně nebojí a posléze si díky své nebojácnosti vychutnávají opravdu skvělý steak, na který budou ještě dlouho vzpomínat.
Co sledovat při výběru masa na steak
Aby byl steak opravdu výtečný a dobrý, je třeba sledovat několik věcí. Sledovat je například třeba čerstvost masa. Daleko lepší jsou kousky koupené z pultového prodeje než balené kousky, u nichž se netuší, jak čerstvé dané maso je. Stejně tak si člověk musí všímat při výběru masa na steak jeho zbarvení. Pokud je hovězí maso světlejší. barvy, pokud jsou zároveň viditelná jemná svalová vlákna, maso bude s největší pravděpodobností tuhé. Jestliže koupíte nevyzrálé maso, bohužel steak bude jako podrážka.
Při výběru vhodného masa na steak se zároveň nebojte masa, jež je tukem prorostlé. Právě takové maso je nejlepší volbou, jelikož bude nejen libové, ale zároveň bude šťavnaté, což se od steaku očekává.