Co by v prostoru restaurace rozhodně nemělo chybět?

Výstavní vitríny

Provoz vlastní restaurace zajišťuje možnost splnit si své sny. Abyste ale nebyli jen náhodná návštěva a lidé se k vám rádi vraceli, zkontrolujte si, zda máte tyto důležité prvky. 

Vystavujete své dobroty na očích klientů? 

Prezentace pokrmů je pro hladového člověka jako magnet. Venkovní vitrína, na které budou nejen názvy daných jídel, ale také jejich fotografie, spolehlivě přiláká mnohé jedlíky. Výstavní vitríny se hodí instalovat také do interiéru vaší restaurace – klienti tak budou přímo vidět na lákavé lahodné zákusky, které si po dobrém jídle mohou dát. Čím více toho vystavíte, tím více budete cílit na chuťové buňky svých hostů. O ukrytých lahůdkách se nikdo nedozví, takže nikdo nemá možnost si je začít přát, na to nezapomeňte. 

Správná hudba naladí klienty 

V prostoru vaší restaurace by vždy měla hrát tichá hudba. Asi všichni uznáme, že z důvodu pohody při jídle není vhodné volit některá běžná česká rádia. Poslech zpráv a nepříjemných informací žádného zákazníka nenaladí k větší chuti k jídlu. Místo toho si vyberte třeba zahraniční rádio s country hudbou, pop, nebo třeba pohodové blues. Snažte se, aby nálada v prostoru byla pohodová a vaši klienti měli možnost si u vás odpočinout od denních starostí. 

Zajistěte si pravidelné zákazníky

Víte, co vám kromě lahodných pokrmů zajistí, že se k vám budou lidé rádi vracet? Skutečně kvalitní obsluha. Člověk, který se umí zákazníků zeptat, zda by si po obědě s chutí dali některý z dezertů v nabídce. Někdo, kdo se s úsměvem na tváři a s humorem dokáže podívat do očí klientům a říct, že máte právě novou nabídku k ochutnání, která rozhodně stojí za to. Nekonfliktní člověk je v dnešní době tou největší devízou. 

Restaurace by měla být prostorem, kde člověk zapomene na své každodenní starosti a s chutí se pustí do dobrého jídla.