Milujete pravé italské pokrmy a pizzu obzvlášť? Možná se vám až ježí chlupy, když si někdo v supermarketu kupuje mraženou alternativu, která má k tradičnímu italskému jídlu velmi daleko. Nejradši byste mu sami připravili takovou pizzu, jež bude nejen chutí dokonalá, ale také svým zpracováním, protože bude upečená v peci na pizzu. A tím se ostatně dostáváme k hlavnímu důvodu, proč si takového pomocníka pořídit. I doma si budete moct připravit pizzu jako z Itálie.
Pro maximální gastronomický zážitek
Jen málokdo má možnost žít ve slunné Itálii. I proto se hledají způsoby, jak Itálii co nejrychleji dostat do České republiky. A tím, že si začneme péct takovou pizzu, jakou bychom sehnali i v italských uličkách si můžeme, alespoň částečně, Itálii přinést až k nám domů.
Pece na pizzu jsou běžně používané v pizzeriích, i proto se odsud získává jiná pizza, než jakou si běžně uděláte doma. Existují však menší alternativy pecí na pizzu, díky nimž se můžete stát i v domácích podmínkách hotovým mistrem pizzařem.
Vyznejte se v typech pecí
Stejně jako u jiných spotřebičů, i zde existuje několik typů. Pece na pizzu mohou být statické čili jsou vhodné pro ty, kteří nechtějí upouštět od italské tradice a péct v nějaké přenosné, mobilní alternativě pece.
I když je pravdou, že rotační pec představuje v současné době nejefektivnější způsob pečení, i proto nachází cestu do řady českých pizzerií.
TIP: Pro práci v gastronomii používejte kvalitní gastronádoby.
Jak bude vaše pec vypadat?
Ať už si chcete vybudovat vlastní domácí pizzerii, nebo si jednu zakládáte, můžete se rozhodnout, jak ve výsledku bude vaše pec na pizzu vypadat. Zatímco standardní jsou opatřené plechovým krytem, kopule je stavěná do oblého tvaru a omítnuta maltou. Existují také velmi stylové a vzhledově dokonalé mozaikové pece, jež nevyžadují žádnou další povrchovou úpravu.