Odposlechy nejen pro tajné agenty

odposlechy

S odposlouchávacími zařízeními se většina lidí obeznámila akorát ve filmu, ale i v realitě se najde mnoho případů, kdy se bez nich nelze obejít. Jde o způsob, jak se dozvědět rychle pravdu, když neexistuje jiná možnost.

Zamaskované odposlechy

V současné době se klade důraz na informace. Jsou všude kolem nás, ale občas člověk neví, čemu věřit. Patří vaši zaměstnanci skutečně k věrným pomocníkům, anebo se vám za zády posmívají? A co vaše manželka? Mluví pravdu, když vám tvrdí, že žádného milence nemá? Odposlechy mohou spolehlivě odhalit, jaká je skutečnost. Využívají se pro firemní i soukromé účely. Na vaše přání se provede kamufláž vybrané elektroniky.

Několik typů odposlechů

V praxi se setkáte s několika typy odposlouchávacích zařízení, přičemž každý se zakládá na jiném principu. Konkrétně se dělí na odposlechy přes zeď, GSM, rádiové, dálkové. GSM odposlech je levným řešením, kdy získáte neomezený dosah. Dá se aktivovat na dálku z jakéhokoliv telefonu. Vyberete si klasické GSM, ale rovněž maskované štěnice, které se instalují do nejrůznějších předmětů. Používá se velice snadno, stačí aktivovanou SIM kartu libovolného operátora vsunout do odposlechu. Štěnice se spojí se sítí do maximálně deseti vteřin, čímž je provozu schopná. Posléze z kteréhokoliv telefonu vytočíte číslo SIM karty se štěnicí, aby za chvilku došlo ke spojení. Odposlech se uspí automaticky po skončení hovoru, začne opět po novém zavolání.

 Dálkový odposlech se využívá do prostorů, kam nelze proniknout. K tomuto účelu slouží parabolické modely, které se namíří na příslušné místo. Umí odposlouchávat z dálky až 400 metrů. Zařízení, které je určeno k odposlouchávání skrze zeď, obsahuje sondu. Stačí přiložit ke stěně a zesilovač zvýší zvuky, předá je dále do sluchátek, nebo do záznamu. Zachycené zvuky se kvalitními přístroji zesílí až 2000krát.